نماینده مردم تفرش، آشتیان و فراهان در مجلس شورای اسلامی گفت: نخبگان پل ارتباطی بین مردم و مسوولان باشند.
عباس صلاحی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) – منطقه مرکزی گفت: نخبه دارای ویژگیهایی است و افرادی را میتوانیم نخبه در نظر بگیریم که با توجه به زمینه کاری دارای تخصص کافی باشند و از نظر گرایشهای سیاسی وابستگی نداشته باشند و صحبتها و نظراتشان کارشناسی شده و بر اساس فضای و مسائل جامعه باشد و پاسخگوی سوالات و در جهت رفع نیازهای مردم باشد.
وی نقش و اهمیت نخبگان در جهت گفتمان پیشرفت و عدالت را مهم دانست و گفت: با توجه به این مسئله که بایستی در دولت کوچک سازی شکل بگیرد و از نخبگان و افراد صاحب خرد استفاده شود، دو مولفهی مهم در این زمینه وجود دارد، اولا برای هر تشکلی دو چیز لازم است، ابتدا نیروی انسانی و دیگر نیروهای مالی و تدارکاتی.
صلاحی افزود: نیروهای انسانی را نخبگان تشکیل میدهند و بایستی این افراد از لحاظ مالی و تدارکاتی حمایت شوند، نمی توانیم به تشکلی بدون حمایت مالی و تدارکاتی، تشکل کامل گوئیم زیرا علاوه بر نیروی انسانی کارآمد و نخبه، بایستی از ابزارات مالی و تدارکاتی مناسب نیز برخوردار باشند.
وی در ادامه افزود: چون نخبگان نظرات خود را بصورت کارشناسی بیان میکنند بایستی بر اساس حیطه اختیارات و شرح وظایف، اطلاعات وسیعی داشته باشند اما گاهی نیاز است دایره اطلاعات فرد نخبه از حیطه کاریاش فراتر رود و از مسائل و اطلاعات دیگری نیز برخوردار شود اما اگر این اطلاعات در دایره تخصصی و زمینه فعالیت فرد باشد از موازی کاری و صرف وقت بیشتر جلوگیری میشود.
این نماینده مجلس، رسالت نخبگان در ایجاد گفتمان سازی مناسب در جامعه را مهم دانست و افزود: معتقدیم نظام جمهوری اسلامی یک نظام مردم سالار دینی است و در چنین جامعههایی مردم نقش پررنگی را ایفا میکنند، با توجه به این مسئله عمده فعالیتها بایستی در این زمینه صورت گیرد و نخبگان میتوانند یک پل ارتباطی بین مردم و مسئولین باشند و در جنبههای مختلف فرهنگی و مسائل گوناگون، نظرات مردم را به مقامات اجرایی و تاثیر گذار، انعکاس دهند.
وی افزود: ارتباط تنگاتنگ بین نخبگان و مردم موجب میشود تا مسائل بصورت صحیح در اختیار مدیران و مسئولان اجرایی قرار گیرد، در این میان نخبگان اطلاعات و مسائل خامی را که از جامعه و مردم در اختیار دارند بصورت پخته و کارشناسی شده در اختیار مسئولین قرار دهند.
صلاحی با تاکید بر تاثیر نخبگان دستگاههای اجرایی بر جامعه تصریح کرد: نخبگان بر اساس مسوولیتی که دارند میتوانند تاثیرگذار عمل کنند، بطور مثال یک نماینده مجلس به عنوان نمایندگان مردم و نزدیکترین پل ارتباطی بین مردم و مسئولین، میتواند با تصویب لوایح و قوانین اجرایی مناسب در این زمینه تاثیر گذار باشد اما نکتهای را که نباید فراموش کرد این است که نخبگانی که در دستگاههای اجرایی چه در بدنه دولت و چه در نهادهای دیگر قرار دارند بایستی از سیاستزدگی پرهیز کنند.
صلاحی وجود اختلاف نظرها و سلیقه ها را امری طبیعی دانست و افزود: بایستی این مسائل حل شود تا بر مسائل تاثیر منفی نگذارد زیرا هدف رسیدن به شایستگیهای لازم در جامعه است و بایستی بر اساس استعدادها و پتانسیلهای موجود در جامعه، نخبگان را شناسایی کنیم و از نظرات آنها کمک بگیریم و با در نظر گرفتن منابع مالی میتوانیم ساز و کارهای مناسب را پیدا کرده و برای عملی کردن به طرحها و ایدهها از آنها استفاده کنیم.

نظرات شما عزیزان:
.: Weblog Themes By Pichak :.